تنظیم و کار با دستگاه ونتیلاتور چیست؟ + اموزش ونتیلاتور
تنظیم و کار با دستگاه ونتیلاتور چیست؟ + اموزش ونتیلاتور
تنظیم و کار با دستگاه ونتیلاتور چیست؟ + اموزش ونتیلاتور در سایت علم سرا
علم سرا >>> پزشکی >>> کمک های اولیه >>> در این مطلب به صورت کامل به آنژیو قلب و مراقبت بعد از آنژیوگرافی می پردازیم
ونتیلاتور
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که کسی را ببینید که نتواند نفس بکشد و مجبور باشد با دستگاه این کار را انجام دهد.خیلی از اوقات ریه ها از کار می افتند و شخص مجبور است برای اینکه زنده بماند از دستگاه تنفس مصنوعی که ونتیلاتور نام دارد استفاده کند.این دستگاه دارای آموزش و روش کاری است که در این مطلب می توانید تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را در مورد این دستگاه به راحتی استخراج کنید
دستگاه تنفّس مصنوعی یا وِنتیلاتور (به انگلیسی: Medical ventilator) دستگاهی است که کار تنفس را برای بیمارانی که بهطور موقت یا دائم دچار مشکلات تنفسی هستند انجام میدهد.
ونتیلاتور چیست
تعداد نفس هایی که در هر ۶۰ ثانیه توسط ونتیلاتور به بیمار ارائه می شود و به پاتولوژی نوع بیمار و اندازه معمول و مقدار مورد نیاز Paco۲ بستگی دارد. برای بیماران با ریه نرمال تعداد تنفس بین ۸-۶ تنفس در هر ۶۰ ثانیه خوب است. برای بیماران با انسدادی ریه برای پیشگیری از auto PEEP و هیپرونتیلاسیون یا خارج شدن بیش از اندازه Co۲ تعداد تنفس بین ۸-۶ تنظیم میشود. بیماران با بیماری های محدودکننده ریوی (پنومونی) تعداد تنفس بین ۲۰-۱۲ تنفس در دقیقه را تحمل می کنند.
حجم جاری (Tidal Volume(Tv))
حجم جاری، حجمی از گاز است که در هر تنفس توسط ونتیلاتور به بیمار تحویل میگردد. این حجم از ۵ تا ۱۵ میلی لیتر به ازای هرکیلوگرم وزن بیمار قابل تنظیم است و بستگی به ظرفیت ریهها، مقاومت راههای هوائی و پاتولوژی بیماری دارد. افراد با ریه طبیعی حجم های ۱۲- ۱۵ cc/kg را تحمل میکنند اما در بیماران با بیماری های محدود کننده ریوی از حجمهای cc/kg ۵-۸ استفاده میشود.
حجم دقیقه ای (Minute volume (Mv))
عبارت است از حاصل ضرب تعداد تنفس(F یا RR) در حجم جاری TV × RR= MV
- ۹۶/۰۳/۱۴